2013. március 11., hétfő

Sok-sok síelés


Február utolsó hetében volt nálunk a síszünet. Sajnos az időjárás nem nagyon kedvezett a kinti sportoknak, mert napközben gyakran pluszba ment a higany, és a locspocs nem csábított a kint létre. Cserébe a múlt héten visszatért a tél. Hajnalonta mínusz húsz közelében, napközben felmegy mínusz hat-nyolcig is. Cserébe felhőtlen az ég, és szikrázó a napsütés. Ezt nevezem én kiváló téli sport időnek.
A Kirkkojärvi közepén
A hét végén engedtünk a csábításnak, és szombaton és vasárnap is kint voltunk a teljes csapattal a pályán. Kiváló nyomot raktak le. Zsuzsival és a gyerekekkel elsíeltünk a tóig (a Kirkkojärvi-ig), sőt, átsíeltünk a tavon is. (Boti ezúttal nem volt velünk, mert ő úszni ment.) A túloldalon egy jó hosszú, de nem túl meredek lejtő van, ideális a lesiklás gyakorlásához. Itt visszafordultunk, és kocogtunk hazafelé. Szombaton Zsuzsi előre ment a nagyokkal, én meg Lucival kettesben suhantunk hazafelé. Mire visszaértünk a tó innenső oldalára, már feljöttek a csillagok. Lecsatolás után megmutogattam Lucinak a jellegzetesebb csillagképeket, errefelé úgyis ritkán van ilyen jó csillagmegfigyelős idő. Épp a göncölszekeret néztük, amikor egy hullócsillag villant be a göncöl kellős közepébe. Mondanom se kell, ez bearanyozta Lucikánk egész hétvégéjét. Mindenkinek elújságolta, hogy hullócsillagot láttunk ketten, és ő persze kívánt is, de nem árulja ám el, hogy mit, mert csak úgy teljesül!
Vasárnap kicsit változott a felállás. Ezúttal Botond is velünk tartott, és amikor az előbb emlegetett emelkedőig értünk, akkor mondtam Zsuzsinak, hogy menjenek Botival ketten egy hosszított kört. Zsuzsi már régen szerette volna kipróbálni a túloldali pályákat, de hát a kicsikkel elég reménytelen odáig eljutni. Messze is van, nem is annyira kezdő a terep. Szóval mi ismét visszafordultunk, s hamar hazaértünk. Otthon gyorsan gyártottunk Virággal spenótos sajtos rakott palacsintát. Este megérkezett a társaság kifáradt másik fele is, és a palacsinta málnás tejturmixszal nagy sikert aratott.
Alighanem a hétfőmet kis izomlázzal kezdem, de nem bánom, a gyönyörű táj és a mozgás megér ennyi kényelmetlenséget.