2009. február 9., hétfő

Látogatás

Az utóbbi két hétben ismét gyakran hódoltunk a téli sportoknak. Remek havat kaptunk, úgyhogy sífutásra többször is sor került. Balázsnak egyre jobban megy a dolog, már kétszer is körbe tudja síelni egyszerre a jégpályát, ahová meg korizni mentünk le párszor. Vica kisírta magának, hogy kapjon ő is korcsolyát, természetesen rózsaszínűt. Meglepően jól ment neki, már első alkalommal sikerült neki megállni, másodikra meg egy kicsit haladni. Az elmúlt szombatokon síeltünk is, meg koriztunk is, sőt, Balu még Elias barátját is meglátogatta. Na, ez már sok volt neki, alaposan behurutosodott, amit persze, hogy követtek a többiek is. Múlt vasárnap ezért mi ketten Baluval otthon maradtunk, amíg a többiek délután a játszóházban voltak. Szerencsére hamar jobbra fordult a helyzet. Balunak volt még a héten fogorvosi ellenőrzés, ahol azt mondták, hogy a fogai jók, de az állcsontozatának fejlettsége nem megfelelő, ezért fogszabályzót fog kapni jövőre. Kicsit aggódunk emiatt a csonfejletlenség miatt, mert a másik vizsgálaton is azt mondták, hogy nem a korának megfelelőek a csuklócsontjai. Lehet, hogy ennek jobban utána kell majd járni a közeljövőben.
Ezen a hétvégén meglátogatott bennünket Wiener Zoli. Zolival, és feleségével, Emőkével évfolyamtársak voltunk az egyetemen, és ők most költöznek Helsinkibe, ahol Zoli kutatói állást kapott. Jó volt felidézni a régi időket, és megvitatni a minket érintő ilyen-olyan kérdéseket. Zsuzsival nagyon reméljük, hogy alkalmunk lesz majd családostól is találkozni a nem túl távoli jövőben.
Vasárnap este olvastam a hírt a veszprémi vendégjátékosok megtámadásáról. Első gondolatom az volt, hogy ez provokáció, a magyar csapatban pont a román, szerb és horvát vendégeket érte a támadás. Azt hiszem, semmi sem kell kevésbé a magyar-szomszéd viszonyhoz, mint egy ilyen eset. Aztán olvasom, hogy cigányok voltak az elkövetők, és hogy kezdenek elszabadulni az indulatok. Innen már akár fogadni is mernék, hogy kormányközeli provokáció a dolog, hiszen kinek másnak nem jön jól, mint bizonyos magas polcon ülőknek, ha egymásnak esnek a cigányok meg a magyarok, és lehet megint rasszistázni, a Fideszre mutogatni? Hihetetlen, hogy ez megeshet a 21. században. Közbiztonság? Ismét megerősítést kaptam, hogy akkor sem költöznék haza, ha netán egy jó állásajánlat érkezne.

Nincsenek megjegyzések: