2009. május 18., hétfő

Sűrű napok

Az előző bejegyzésem óta megnéztünk egy másik filmet is a rendelkezésre álló választékból, amiről, az előzővel ellentétben, nagyon pozitív véleményem van. A bakancslista a címe. Próbáltam előzőleg kritikákat olvasgatni róla, de azok eléggé fanyalgóak voltak. Nos, miután megnéztem a filmet, egyáltalán nem csodálkozom, hogy a mai magyar médiában mértékadó irányzat a száját húzza egy ilyen film láttán, hiszen ebben bizony értékeket propagálnak! Mi több, konzervatív értékeket. Ráadásul a két főszereplő összéletkora (mindketten hetven körül) alighanem meghaladja bármelyik ma menő sikerfilm teljes stábjának összéletkorát; horribile dictu, ez a film két öregről szól! Meg betegséget csendben tűrésről, meg nagy családról és házassági hűségről . Ezek pedig manapság nem menő témák. Szóval ajánlom mindazoknak, akik nem eszik a mai menő világsikereket, de szeretnének egy akár többször is megnézhető filmet látni.
Májusunk szokás szerint zsúfolt. Közeledik a tanév vége, ezért évzáró évzárót követ. Minap volt Balázsnál az iskolaelőkészítőben a búcsúzás, vasárnap Virágnak a nagy év végi balettelőadás, ahol pillangót táncolt leánykám. Holnap ugyancsak Virágnál az oviban évzáró ünnepség, és még Botinak is hamarosan évzáró. Közben a szokásos programok, cserkészet, újabban pedig tájfutás is. Mindehhez szerencsére kitört a nyár, gyönyörű napsütéses napok váltakoznak esősekkel, a hőmérséklet tizenöt fok környékén alakul. Most hétvégén kirúgtunk a hámból, és vettünk egy kerti padot. Ennek örömére mindkét nap a kertben grilleztünk ebéd címszóval. Hmmm, jó volt.
Sajnos időnként üröm is vegyül az örömbe, mert elutasították az EU-hoz benyújtott pályázatomat, mondván, hogy az eddig megjelent cikkeim gyenge folyóiratokban jelentek meg, és alacsony az idézettségük. Hát ez sajnos teljesen jogos kritika. Ráadásul a legújabb cikkemet most utasították el egy „erős” újságból, szóval ezt is tovább kell küldeni egy gyengébb helyre. És mindezek megkoronázásaképpen teljesen kiütött a tavaszi virágpor allergia. Azért nem csüggedünk, és könnyben úszó szemekkel dolgozunk a válság leküzdésén....

Nincsenek megjegyzések: