2009. november 30., hétfő

Ötödik szülinapom, pom, pom....

Mármint nem az enyém, hanem a Virágunké, mégpedig pénteken, november 27-én. Mármint volt. Már nagyon várta a nagylány, hetek óta majd minden nap kérdezte. „Még mennyi? Még hányat kell aludni?” Nos, elérkezett végre, meg is ünnepeltük alaposan. Volt csokoládétorta rózsaszínű mázzal, helyes kis rózsácskákkal, sőt tűzijátékkal! Ajándék is érkezett. Mamáéktól öltöztetős baba, tőlünk pedig aranycipellő meg gyöngyfűző. Minden ajándék nagy siker volt, azóta állandó műsorszám valamennyi.
Az elmúlt hetünk a szokásosnál is fárasztóbb volt. Hétfőn három gyermekünk átesett a H1N1 oltáson. Másnap Balázs hányt egy kicsit, úgyhogy Zsuzsi otthon maradt vele. Botond majd az iskolában kapja meg ezt az oltást a napokban. Én továbbra is a határidős cikkemmel küzdök a munkahelyen. Már csaknem teljesen készen van, hála a hajtásnak az elmúlt héten. Most hétvégén a szerzőtársak is elolvasták, remélhetőleg be lehet küldeni ma.
Szóval kellően lefáradtunk hétköznap, a hét végére pihenést terveztünk. Szombaton a fiúkkal megint a vitorlázó repülőt röptettük, megint sikerült kicsit eltörni. Nem baj, megint megragasztottam. Vasárnap elérkezett advent első vasárnapja. Délelőtt misén voltunk, délután meg játszóházban, így megint nagyon rövidre sikerült ez a nap. Este elővettük a saját készítésű adventi koszorúnkat, és meggyújtottuk az első gyertyát. A fiúk nagyon lelkesen énekelték: „Ó jöjj, ó jöjj, Üdvözítő...”
Ez a hét sem lesz kevésbé fárasztó, mint az előző. Balázsnak megkezdődik az úszás, ami azt jelenti, hogy a szokásos ügymenet mellett most két hétig minden este úszni megy az új uszodába, ide Kangasala központba. Közben fogorvos programok, miegymás, de a csúcs a szombatunk lesz. Virágnak balettelőadás főpróba, aztán egész családnak magyar nyelvű istentisztelet és Mikulás ünnepség, aztán következik Virág balettelőadása, amire egész ősszel gyakoroltak. Szerencsére éppen nem ütköznek az időpontok, és a két helyszín is egymás mellett van, így mindenhol ott tudunk lenni előre láthatólag. Vasárnap folytatódik a menet, mert Balunak cserkész avatás lesz. Pihenésre kilátás sincs a következő három hétben, úgyhogy igazán várjuk már Karácsonyt:
„Harmatozzatok magasságos egek,
és a felhők hozzák az Igazat!”

Nincsenek megjegyzések: