2011. augusztus 6., szombat

Hosszú forró nyár

Az idei nyár igencsak meleg volt. Júliusban szinte minden nap strandolni jártunk munka után, csak úgy lehetett bírni a forróságot. A munka lassan halad, és gyakran eljövünk az egyel korábbi busszal, hogy kicsit többet lehessünk a gyerekekkel, akinek még tart a nyári szünet. Egyszer még esőben is lementünk úszni, mert állítólag kellemes dolog. Tényleg az volt, főleg, hogy mire kijöttünk, addigra elállt.
Július folyamán Zsuzsi szülei voltak itt gyerekvigyázni, most meg az enyémek. Ez az időszak hagyományosan a nagy esti játszásoké. Az ember kihasználja, hogy végre játszhat más felnőttekkel az esti gyerekfektetés után. Idén is volt sokféle játék, Yatzee, baboskártya, römi, Catan. A kedvencem még mindig a Catan, bár a legújabb, lovagos és városos változatot még nem próbáltuk ki, annyira leragadtunk a hajózós résznél.
Ünnepek jönnek mennek. Legutóbb Virágom nevenapját ünnepeltük, s hamarosan érkezik Zsuzsi névnapja, meg Boti szülinapja is. Sok, jóféle torta kerül ilyenkor, ami igencsak rosszat tesz a vonalaimnak, de hát mint tudjuk, az ember BMI indexe egyenesen arányos a jókedvével. (Ezért kell novemberben fogyókúrázni, akkor amúgy is mindenki depressziós.)

Nincsenek megjegyzések: