2007. december 23., vasárnap

Karácsonyi készület

A tegnapi nap a készületről szólt. Délelőtt Botinak még iskolai elfoglaltság volt, többek között a féléves bizonyítványosztás. Mivel még csak első osztályos, csak szöveges értékelés van. Matematikából a legjobbra minősítették, írásból, olvasásból majdnem a legjobbra. A többi képességeit írásban értékelték, amit egyenlőre nem nagyon értettünk, talán majd ma megkérünk egy finnül jobban tudó ismerőst, hogy segítsen lefordítani. Mindenesetre kicsit vegyesek az érzéseim, mert persze azt szeretném, hogy mindenből a lehető legjobb osztályzatot kapja, de egyrészt nem akarom nagyon letörni, mert nagyon örült Boti ennek a eredménynek, másrészt azért annyira nem csodálkozom, hogy az olvasásból nem kapott legjobb minősítést, hiszen a finn azért mégsem az anyanyelve, meg aztán magyarul szépen folyékonyan olvassa a meséket, és szeret is olvasni. Harmadrészt, ami az írást illeti én magam is világ életemben csúnyán írta aztán mégis csak jutottam valamire.
A többi gyerek a nagyszülőkkel sétálni ment, addig mi a Zsuzsival nagytakarítást rendeztünk, ami végül kimerült rendrakás - porszívózás - felmosásban. Azért így is jelentősen javultak az állapotok, amivel nagyon meg vagyok elégedve. Ebéd után többen aludtak (pl. én), míg az asszonyok süteménysütést rendeztek. Alvás után még egy nagy séta volt a nagyszülőkkel meg a gyerekekkel, aztán beizzítottuk a szaunát. Remek este volt, szauna után wrappievés, szíderi ivás, kellemes idő. Gyerekfektetés után apóssal még villanyvonatot javítottunk kisebb nagyobb sikerrel.
Summa summárum ez egy nagyon pihentető, kellemes nap volt, és este már négy gyertya égett az adventi koszorún. Mindjárt itt a Karácsony.

Nincsenek megjegyzések: