2008. május 5., hétfő

Tavaszi kert takarítás

Szombaton került sor a ház közös kert takarítására. Ez azt jelenti, hogy a lakók a lakótömb közös területeit, meg a játszóteret rendbe teszik, felgereblyézik, a fákat megmetszik. Az ilyen társasházakban, mint a miénk is, ez elterjedt szokás errefelé, és szerintem jó alkalom akár ismerkedésre is. Persze itt az ilyen szokások is mások, tehát a kertészkedés kezdete ebéd utánra, azaz déli tizenkét órára lett kitűzve. Mondanom se kell, hogy ez nálunk még ebéd előttre esett, szóval kénytelenek voltunk éhgyomorra nekilátni a gereblyézésnek, meg a homokozó fölásásának. Jól kivettük a részünket a közösből, és a gyerekek is segítettek, főleg szemetet szedni. Aztán ebédeltünk majd a délutáni szieszta után megint csak besétáltunk a központba egy fagyizás erejéig ( a fiúk persze bringával jöttek). Mire hazaértünk, a lakótársak is befejezték a ténykedést, és nekiálltak kolbászt sütögetni meg sörözgetni a játszótéren. Balázs egyből jelentkezett makkaráért, aztán Boti is, aztán az egész család kiment társadalmi életet élni, csak én nem, mert engem időközben kiütött az allergia. Hát igen, virágzik a nyírfa, többek panaszkodtak, hogy nagyon erősen jelentkezik az allergia az érzékenyeknél. Nagyon intenzív rövid tavaszunk van, szinte két hét alatt kizöldült minden, és négy – öt fokokból húsz lett. Nagyon élvezzük a szép, napos meleg időt, amikor csak tehetjük, kint vagyunk. Vasárnap délután is kerékpárra pattantunk, és letekertünk egészen a strandig. Balázs ezt is bírta, úgyhogy nagyon meg vagyok vele elégedve. (Büszke is ám magára!) A strandon játszótereztünk egyet, de láttam, hogy a finnek már fürdenek. (Naná, hisz a hőmérséklet már naponta akár több percre is meghaladja a húsz fokot! Tiszta kánikula.)
Ismét munkás hétnek nézünk elejbe, különösen, hogy hajnalban jött az email, hogy megint lerobbant a benti számítógépem, úgyhogy azt mindenképpen restaurálni kell, aztán még érdemi munkát is kellene végezni. Ezen kívül még a repülőjegy vásárlást is be kellene iktatni valamelyik délután, mert lassan a körmünkre ég ez is. Lassan remélem mindenre sor kerül.

1 megjegyzés:

BAPUF írta...

Na Csabula! Aztán termőre metszd (hogy van ennek a felszólító módja? messd? metsszd? metszedd?) a bogyókat!. Még jó, h van metszőollód. Nem együtt vettük a PRISMA ban?
Nagyon várjuk, h gyertek. Bár a mozgás 1 autóval nehéz lesz, de sebaj. El ne felejtsd elhozni azt a sw-t amivel a videómról dvd-t készíthetsz. BAPUF