2008. december 22., hétfő

Végre téli szünet!

Az elmúlt hét már nagyon lassan telt el, mindannyian nagyon vártuk a szombatot, amikor is megkezdődött a hosszú táli szünet. Szerdán a munkahelyemen "Research Day" volt, amikor is mindenki az egész intézetből bemutatta a munkáját egy poszteren, és csoportonként egy ember pedig előadást is tartott. Ez egész napos elfoglaltság volt, este hatkor angolosan távoztam, mert a többiek hajnalig folytatták a karácsonyi partival. Csütörtökre még egy meglepetés maradt, nevezetesen elfogadták az idei ötödik cikkemet is. Ugyan nem értékelem ezt a cikkünket valami nagyra, de a BMC Immunology, az újság viszonylag jónak mondható, úgyhogy egy szót sem szólok. Plusz az ez éven íródott öt cikkel igazán meg lehetek elégedve, jó évet zárhatunk, úgy értékelem, hogy megérdemlem a téli szünetet.

Közben Lucin kitört a fülgyulladás, ezért nem alszik éjjel már napok óta. Az orvos által rendelt antibiotikum eddig nem igazán használt, ma (hétfőn) vissza is mennek reklamálni. Szombaton volt Boti félévi bizonyítvány-osztása és karácsonyi éneklése a kangasalai templomban. A műsor szép volt, de Boti bizonyítványával egyáltalán nem vagyok megelégedve. Nem is annyira a tudásának értékelése miatt, azok ugyanis elég jók, hanem mert a magatartását és a szorgalmát nagyon gyengére értékelték. Volt is erről egy komoly beszélgetésünk, és Boti megígérte, hogy a jövő félévben kijavítja ezeket.
Egyébként úgy néz ki, hogy a tavaszi félévben ismét lesz magyar oktatás Botinak és Balunk, mert sikerült egy vállalkozó tanítót találni. Ennek nagyon örülnék, mert persze ahogy várható volt, az itthoni magyarozás teles kudarcba fulladt, és végül teljesen elmaradt.
Vasárnap este volt az év utolsó magyar játszóháza. Elé kevesen voltunk, de a gyerkőcök jót játszottak. Nagyon várjuk már a Karácsonyt, esténként az adventi koszorúnál már az Ó antifónákat énekeljük. Már az összes gyerkőcöt kikérdeztem, hogy mik a szívük vágya, s azt hiszem, mindegyiknek lesz olyan, amit kívánt, meg más is. Az időjárás is jó hidegnek ígérkezik, végre rendes fagyokat jósolnak, sőt még egy kis havat is. Lehet, hogy fehér Karácsonyunk lesz?

Nincsenek megjegyzések: