2008. december 1., hétfő

Virág negyedik születésnapja

A hét nagyon mozgalmas volt a számomra. Gyorsan haladtam a munkával, mert kezdenek átcsapni a fejem fölött az év végi hullámok. Péntekre sikerült visszaküldeni a cikkemet a BMC Immunology -ba. Ehhez nagyon sok mindent kellett csinálni, elsősorban programozni, másodsorban meg a cikk szövegén kellett változtatni. Ez a következő hét se lesz kevésbé sűrű, sok mindent kell csinálni, és a pályázatot is már nagyon be kellene fejezni.
Sajnos a korábban esett hó elolvadt, mert esők voltak, és visszatát a ködös, sáros, csöpögős idő is. Azért nagy örömmel és vidámsággal ültük meg Virág születésnapját, immáron a negyediket. Csütörtök reggel volt az első köszöntés, gitározással és ajándékkal. Egy kirakós játékot kapott tőlünk, persze, hogy királylányosat (pontosabban Hófehérkéset). Aztán a szombati nagytakarítást követően vasárnap Móni jött Danival és Lilivel a babazsúrra. Szerintem jól sikerült, volt torta (balerinafigurával a tetején), gyümölcssaláta meg sörkifli. Végre mi is tudtunk egy kicsit beszélgetni, amíg a gyerkőcök együtt játszottak. Csak azt sajnálom, hogy ilyenkor Balázsnak nincs társasága, mert Boti Danival játszik, Vica meg Lilivel, Luci egyedül, Balu meg... , nos ő meg nem nagyon tud egyikőjükkel sem. Azért végül mégis elrendeződött a dolog, mert Virág ajándékával (egy játék pénztárgéppel) remekül lekötötte magát, sőt aztán még a lányokkal is tudtak jtszani egy ideig.
Ez volt advent első vasárnapja, megkezdődött a készület. Misére nem sikerült eljutnunk, pedig kivételesen időben kész voltunk, de amikor beültünk a kocsiba, meglepődve tapasztaltunk, hogy le van merülve az aksi, és az indító meg se nyikkan. Nem volt mit tenni, rátettem töltésre, de a misére menés elmaradt. Este volt gyertyagyújtás, éneklés, a gyerekek nagyon élvezték. A fiúk egész jól emlékeztek az énekekre tavalyról, és Balu lelkesen énekelt, bár néha kissé módosít a szövegen. Nagy volt a kuncogás, amikor az „Ébred ember mély álmodból” éneket így énekelték: „a Szűzhöz így szólt az angyal, üdvöz légy teljes malaccal”... Egyszóval a hangulat egy pillanatig sem rossz, sőt, elkezdtük a Narnia ötödik könyvét olvasni az esti olvasások során. Ez egész izgalmasnak ígérkezik. Sajnos nem sikerült adventi naptárat szerkeszteni a gyerekeknek. Olyat szeretnék, amilyen egyszer nálunk volt még Jászfalunk, amin kis bugyrocskák vannak. Sajnos már nem emlékszem, hogy hol van, talán majd jövőre sikerül előszerezni.

1 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Csak vigyázz a nagy hajtásban magadra Szívem! Nehogy az influenza vírusok szétzsibongjanak a vádlidban!
Zsuzsi