2009. június 15., hétfő

Esős nyár

Megvolt hát a két út Helsinkibe. Vasárnap szavazni voltunk ott, és út közben defektet kaptunk az autópályán. Csodálatos módon nem lett belőle karambol, és egy hosszú egyenes szakaszban ki is tudtam állni és biztonságosan kereket cserélni. Emiatt kedden meg kellett látogatnom a kangasalai szervizt, ahol jó pénzért lecserélték a már igencsak elhasznált gumijaimat újra. Ezt muszáj volt azonnal megcsinálni, mert szerdán délután még egyszer le kellett száguldani Helsinkibe, pontosabban Vantaaba, ugyanis megérkeztek Zsuzsi szülei.
Nagy az öröm hát, végül is másfél éve voltak itt utoljára, és tavaly nyár óta nem találkoztunk velük. A gyerekek is nagyon beindultak, csak Luci volt eleinte kissé megszeppenve. Eddig még csak kisebb kirándulások voltak programként, annál is inkább, mivel megint visszajött a hűvös, esős idő, úgyhogy csak rövid kinti programokat lehet tervezni (remélem csak egyelőre). Vasárnapra virradólag Luca belázasodott, eddig nem tudtuk kideríteni, hogy mitől, mert más tünetet nem látunk rajta. Emiatt viszont Zsuzsi otthon maradt a lányokkal, és így a többiek mind egyszerre mentünk misére. Mivel Úrnapja volt, így körmenet is volt a templom körül, Boti pedig ministrált. Nagyon büszkén feszített.
A hétre nincs konkrét program, elsősorban Lucit figyeljük, hogy megint belázasodik e. Ezen kívül az időjárás jobbra fordulását is várjuk, és akkor lehet nagyobb kirándulást is tervezni a nagyszülőkkel.

Nincsenek megjegyzések: