2012. április 23., hétfő

Ez már tavasz?

Reményeink szerint végre hozzánk is megérkezett a tavasz! No azért a hó még nem olvadt el teljesen, a játszóterünkön és a kertben akad még tíz centinyi, de a nappalok már hosszúak, a délutánok melegek, vagyis a képzeletbeli higanyszál majd minden nap tíz fok fölöttit mutat. Igaz, reggelente még rendszeresen fagy, és időnként meglátogat egy egy hózápor, de a napsütés már meleg, a bokrok alján már előbújt a gyöngyike, egyszóval tavasz, tavasz, tavasz!
Természetesen előkerültek a biciklik, és természetesen kiderült, hogy a gyerekek kinőtték a tavalyit, még a sisak készlet is frissítésre szorul. A hét végén sokat voltunk kint, a gyerekek tekertek, Zsuzsival sétáltunk. Csak Boti nem szeret biciklizni, ki tudja miért?
Vasárnap este különleges lehetőség adódott. Ellátogatott Tamperébe egy erdélyi népzenekar, és táncházat tartott nekünk a tamperei Finn-Magyar Bráti Társaság és a helsinki Bóbita szervezésében. Volt népzenei koncert, és táncház kicsiknek, nagyoknak. A mieink is lelkesen ropták, és a végére jól elfáradva értünk haza.
Lassan kezd beindulni az iskolaév végi hajrá. Sűrűsödnek a programok, és az ember csak kapkodja a fejét, hogy már megint mit felejtettünk el? A mai napon Turkuba utazok, hogy levizsgáztassam azokat a hallgatókat, akik a Turkui Egyetemről vették föl az evolúció kurzusomat. Ezt a bejegyzést a vonaton írom, mert szerencsére az InterCity járatokon van internet. Ez a kis kétszáz kilométeres kiruccanás sajnos azt jelenti, hogy csak későn érek haza, ezért jócskán borul a megszokott napirend.
A hét további része se lesz egyszerűbb, kedden nekem reggel oktatói értekezlet lesz, Balázsnak eg délután fogszabályozás. Szerdánn interjúztatni jönnek hozzám az intézeti stratégiai tervekkel kapcsolatban. Ez nagyon jól hangzik, csak nem tudom pontosan, hogy mit takar, és így kissé nehéz felkészülni.
A hét végén Wiener Zoli és családja ígérkezett hozzánk, reméljük, ezúttal se betegség, se egyéb váratlan esemény nem húzza kersztül a terveket, és ezúttal sikerül a hónapok óta tervezett találkozó.
Alakulnak a nyaralási terveink is. Először Zsuzsi szülei jönnek néhány hétre. Ezután a gyerekek várhatóan egy hónapot lesznek Magyarországon a nagyszülőkkel, utána pedig beindul nálunk a vendégeskedés. Jönnek Zsuzsi öccséék, majd a nővére és Boglárka, az unokatesó. Már hosszú ideje tervezgetik a gyerekek és a felnőttek ezt a látogatást, és végre sikerült megszerveznünk! A mieink már jobbnál jobb programokat terveznek, hogy miket fogunk csinálni, amikor majd itt lesz a Bogi. Lesz strand, kirándulás, meg vidámpark. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk. Ezután az én szüleim jönnek, és ezzel hamarosan vége is lesz a nyári szünetnek.

Ezek hát a tervek, de mint tapasztalatból jól tudjuk, a végleges menetrendet nálunk csak az események elmúltával lehet összeállítani. De jól is van ez így, hiszen kell egy kis kaland az életbe, pláne, amikor ilyen szép tavasz van odakint!





Képes beszámoló

Nincsenek megjegyzések: