2008. augusztus 25., hétfő

Boti szülinapja

Az elmúlt hét elég nyugalmasan telt. Nagy esemény, hogy Luci elkezdte átaludni az éjszakát, bár cserébe reggel korán kel. Azért ez így is nagy könnyítés, és persze megpróbáljuk leszoktatni az öt órás kelésről is. A munkában továbbra is ment a nagy hajtás, de most már lecsengeni látszik a roham, lassan elkészült az utolsó cikk is, amire még nyelvi ellenőrzés vár, aztán azt is be fogom küldeni. Közben ismét ráakadtam az EU FP7 (a hetedik tudományos keretprogram) egyik pályázatára, amit már két éve is beadtam, sikertelenül. Most idén megint meg szeretném próbálni. Remélem, tanultam az előző próbálkozás során elkövetett hibáimból, és össze tudok állítani egy olyan pályázatot, ami nyerő. Nagy a csábítás, mert ha sikerülne, akkor teljes öt évre önálló lehetnék, sőt alighanem egy saját PhD hallgatóm is lehetne, ami remek továbblépés lenne a pályán. A hely maradna, és nem kéne minden évben aggódni, hogy lesz e pénz hosszabbításra.
Csütörtökön volt nyolcadik szülinapja. Szokás szerint reggel köszöntöttük. Ajándékba egy elektromos kísérletezős készletet kapott, amit szombaton délután avattunk föl. Jönnek a rosszidős délutánok, remélem ezekkel a kísérletekkel majd jól töltjük az időt a fiúkkal.
Szombaton délelútt vásárolni voltunk Tamperében a három nagy gyerkőccel. Vettünk Virágnak rózsaszínű balettruhát, Balázsnak pedig csinos ruhát cipővel. (De övet sajnos nem kaptunk neki, pedig az volt a nagy vágya. Na, majd legközelebb.) Este pedig megnéztük a Karib tenger kalózainak harmadik részét. Hát, összességében véve nagy csalódás volt ez a film, az egész sorozat. Valahogy koncepciótlan volt az egész, és a végkifejlet sem igazán hozta az elvárt jó érzést. (Egy ilyen limonádétól elvárná az ember, hogy hepiend legyen a vége nem igaz?) Kicsit az volt a benyomásom, hogy összelapátoltak egy csomó kalózlegendát, de nem sikerült összedolgozni őket egységgé. Azért is sajnálom, mert szeretnék egy házimozi rendszert, de komolyan elgondolkozom azon, hogy érdemes e, mert hiába tudunk jó kép és hangminőségben mozit nézni, nincsenek igazán jó filmek, amikért érdemes lenne az egészet kiépíteni. Persze kényes az ízlésem, de ha tud valaki jó filmet ajánlani, az ne fogja vissza magát.
Vasárnap a misére eljött Meli és anyukája, Margó néni, hogy meglátogassák a gyerkőcöket. Kedves, hogy olyan messziről is kíváncsiak rájuk. Délután eljött Móni Lilivel és Danival. Jót játszottak a gyerekek, kimentünk a játszótérre is.
A héten mindenfélék lesznek. Kedden Vica balettozik, szerdán meglátogatjuk Meliéket az új lakásukban. Csütörtökön Botinak szülői értekezlet, pénteken pedig a szülinapi bulija. Szóval alakulnak a „csendes” hétköznapok.

Nincsenek megjegyzések: