2008. október 8., szerda

Az első fagyok

Hát megjöttek az első hajnali fagyok is. A nap már későn kel, olyan nyolc körül, úgyhogy még napkelte előtt kell kimenni a buszhoz. Luca továbbra is gondoskodik a korai (fél hatos) kelésről, akkor meg aztán pláne sötét van még. Az elmúlt héten sokat esett az eső, sőt az egyik éjszaka egy nagy vihar is volt, csak úgy zúgott a kéményben. Tegnap meg ma viszont visszajött a csodás napsütés, úgyhogy még pár napig lehet élvezni a szép színeket, de aztán megint eső várható.
Sajnos a laptopom immár teljesen a végét járja. Nem elég, hogy teljesen eltört a fedele a sarkoknál, de még az aksija is kipukkant, így nem lehet töltő nélkül be se kapcsolni. Így persze nem tudom a buszon használni, pedig ott szoktam a blogíráson kívül dolgozni meg olvasni is. Megérett az idő egy újra.
Ma, szerdán volt az általam szervezett csoportgyűlés második alkalma, és szerintem nagyon jól sikerült. Egész élénk beszélgetés alakult ki, csak kár, hogy kevesen jöttek el. A gyűlés után van a bioinformatikus hallgatóknak "Journal Club" is, amikor is két két diák bemutat egy egy cikket. A maiak nagyon érdekesek voltak, a témájuk a microRNS-ek volt. Ezek a génműködés szabályozásában vesznek részt (a transzkripciós faktorok mellett). Egészen új terület, így eddig nem sokat hallottam felőlük. Talán még majd a munkámban is hasznosítani tudom az ott hallottakat.
Szombaton az ovisoknak foglalkozás volt a templomban, most vasárnap pedig játszóház lesz, azaz "magyarovi".

Nincsenek megjegyzések: