2009. március 30., hétfő

Vidám óraátállítás

Vasárnapra virradólag átestünk a tavaszi óraátállításon. Valójában már vártam ezt, mert Luca megint jó egy héttel előre átállt magától, és egyre korábban kelt. Így az eddigi fél hatos ébresztők ezután fél hétkor lesznek (reményeim szerint), ami pont jó lenne nekünk a reggeli készülődéshez.
A vasárnap soron kívüli és váratlan vidámságokat tartogatott számunkra. Kezdődött a misén. Sikerült ismét időben odaérni, és Boti megint ministrált. Ezért mise előtt Zsuzsi bekísérte a sekrestyébe, ahol gyülekeznek ilyenkor a ministráns gyerekek (meg Oliver, aki instruálja őket). Egyszóval Zsuzsi realizálta, hogy most vasárnap vendég pap is van, aki koncelebrálja a misét, mire döbbenten vette észre, hogy a volt történelemtanára, Viktor atya Szentendréről a vendég. Na, ezután nagy izgalomban voltunk a misén, nyoma sem volt a szokásos, kissé szunyókálós hangulatnak. Felemelő volt, hogy a koncelebráns miserészeket magyarul mondták, ilyet se hallottunk még ebben a templomban! Még Virág is felkapta a fejét, és örvendezve mondta, hogy „Figyelj, ez tud MAGYARUL!” Mise után persze minden magyar család lement a „sütizőbe”, ahol találkoztunk és beszélgettünk Viktor atyával. Kiderült, hogy egy új fiatal magyar diákpár ékezett, ők hívták meg az atyát. A fiú biológus hallgató, a lány pedig finn szakos, és a szentendrei ferences gimibe járt, ahová Zsuzsi is. Ez a sok, nagyon váratlan találkozás teljesen feldobta a hangulatot, Zsuzsinak különösen bearanyozta a napját.
Ebéd után egy remek délutáni alvás következett, majd elviharzottunk a délutáni bábszínház előadásra. A Helsinkiben található Bóbita csoport hívta meg magukhoz Magyarországról a Figurina bábszínházat, és a Finnországi Magyarok Egyesületének köszönhetően ellátogattak hozzánk tamperei magyar családosokhoz is. Nagyon tettszett a műsor gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Három klasszikus Grimm mesét láthattunk: Hófehérke, Csipkerózsika illetve a Piroska és a farkas. Virág teljesen odavolt a Csipkerózsikától (hiszen még sárkányölő lovag is volt benne!). Ezekben a mesékben az volt a különlegesség, hogy a szereplőket használati tárgyakkal jelenítik meg. Például a Piroskás mesét konyhai eszközökkel játszották, Piroska paradicsom volt, a vadász meg a klopfoló. A Hófehérke szereplői különféle gyertyák és lámpák voltak. A műsor végén még egy jelenetet is bemutattak a Mikrocirkusz című előadásukból, ahol csak a kezükkel adnak elő egy egész cirkuszi műsort. Egyszóval érdekes volt az egész, mindenki jól szórakozott. Kűr, hogy sokan betegek voltak, így nem tudtak eljönni, bár így is elég sok néző volt.
Két hét múlva, Húsvét vasárnap, Sanyiékhoz megy a csapat gulyásozni, négy hét múlva pedig már itt a tavaszi magyar tábor! Már folyik a szervezés és a készülődés. Szerintem most is olyan jól sikerül majd, mint az ősszel!

Nincsenek megjegyzések: