2016. július 28., csütörtök

6. nap: pihenőnap (Tarttu – Vaibla)

Táv: 57 km
Reggel ismét ezerrel sütött a nap, és a tegnapi meghalásra való tekintettel, no meg mosni is kellett, beiktattunk egy pihenőnapot. Tartutól most nyugatnak fordultunk. Az út legelején nem a forgalmas műúton mentünk, hanem Csabi talált egy rövidítést a kertek alatt- az igaz, hogy hellyel-közzel kavicsos földút volt, de nagyon szép tájakon vitt keresztül, meg valami nagy ragadozómadarakat is láttunk.
Vaibla a Vortsjärv tó partján fekszik, ez a terület kirándulóközpont, sok látnivalóval, múzeummal, turistaösvénnyel – gondoltam is, hogy alkalmasint a gyerekekkel is el lehetne ide jönni egy hetet eltölteni. Amúgy is Észtországban minden adott egy jó nyaraláshoz gyerekekkel.
Azért ebben a Vaiblában elég tábori körülmények fogadtak, az egész leginkább egy felújított úttörőtáborra emlékeztetett, ahol iskolai kirándulásokat is lehet rendezni. Cserében volt egy akadálypálya, ami Boti szerint nagyon kreatív volt. Ő végig tudott rajta menni, de sem én, sem Csabi nem.

 Elég korán megérkeztünk, amikor még rajtunk kívül tán csak egy-két család volt, de később aztán jöttek még, ki sátorral, ki kabinkában… Azt számolgattuk Csabival, hogy vajon mennyi vendég termeli ki a tábor fenntartásának költségét. Megejtettük az immár nagyon aktuálissá vált mosást is – az erős szél segítségünkre volt a szárításban. Másnap indulásig majdnem minden meg is száradt.  




Nincsenek megjegyzések: